Mølledag på Agersø for hele familien

dato

Mølledagen er søndag d. 16. juni kl. 13 – 16. Der er gratis adgang til møllen, musik med Lissi og Knud kl. 14, loppemarked, salg af øl, vand og chips og for børnene bliver der bål med skumfiduser og kiks.

Derudover kan man følges på en lille historisk vandring med Stig fra. Kl. 13.30, og Stig svarer også på spørgsmål om møllen og viser rundt.

På Agersø deltager vi altid i Dansk Mølledag, som hvert år foregår i mange møller i Danmark den 2. søndag i juni, men i år er vi særligt glade for at vise Agersø Mølle frem.

Selve møllehuset har i flere år trængt til istandsættelse, og det har været muligt at gennemføre i år med støtte fra Trelleborgfonden/Sydbank, som har doneret penge til pudsning af vægge og maling inde i møllehuset. Fonden Havnefronten har bevilget penge til reparation af dør. Stor tak til begge. Uden jer havde det ikke kunnet lade sig gøre.

I møllehuset kan man nu se en helt ny udstilling med store informationsskilte, der fortæller om Dagligdagen i mølle og bageri hos den sidste familie, der drev begge dele. Derudover en fortælling om Agersø Mølles historie og endelig om Møllens opbygning og funktion.

Gæster er velkomne til at gå op i møllen og se de imponerende konstruktioner.

Desværre kan vi ikke lade møllevingerne dreje rundt. Stormen Otto lavede stor ravage, da den helt af sig selv satte vingerne i gang, og derfor må møllevingerne stå stille. Vi søger penge på livet løs i store fonde for at få midler til at reparere det, der er ødelagt.

Kilde: Agersø Møllelaug og Museumsforening
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.